Fes un donatiu
20 set. 2019 0 comentaris

Torna la Welcome League

Aquest divendres ha engegat de nou la segona edició del projecte Welcome League, organitzat per la Fundació UFEC amb la col·laboració de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.


La Welcome League sorgeix de la necessitat de generar un nou espai per a col·lectius en exclusió social, on puguin participar d’activitats que contribueixin a la millora de les seves condicions físiques i psicològiques en un entorn saludable.

Neix també de la necessitat d’empoderar-los i fer-los visibles a ulls de la societat, de sensibilitzar a la societat i combatre la por, la xenofòbia i la incertesa.

La Welcome League va ser pensada també per millorar les relacions socials dels participants, donar l’oportunitat d’establir nous vincles i teixir noves xarxes, oferint-los la possibilitat d’integrar-se socialment, despertant-los l’interès per l’esport, millorant alhora les seves competències lingüístiques, la comunicació i l’expressió.

Els objectius principals de la Welcome League han estat emmarcats dins dels valors principals com el respecte envers els altres, la igualtat entre persones i la igualtat de gènere.

Per aquest motiu, s’han organitzat sessions d’entrenament de futbol sala setmanals i una petita lliga entre 4 equips formats per persones refugiades, migrants menors no acompanyats, persones sense llar i voluntariat. Els entrenaments i els partits es duran a terme un dia per setmana, els divendres de 15.15 h a 16.15 h. i de 16.15 h a 17.00 h., a les Pistes del CEM Estació Nord a Barcelona ciutat,

Els partits seran arbitrats per joves esdevinguts àrbitres de futbol sala gràcies al programa INSERsport, d’inclusió social i laboral de joves en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social.

Les persones participants són derivades d’Accem, Fundació Privada Bayt al-Thaqafa, centre Kirikú, Suara Cooperativa, Fundación Diagrama, Fundació Privada Mercè Fontanilles, la Merienda, Arrels Fundació, entitats del Tercer Sector social i de l’Ajuntament del Masnou.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem cookies per a oferir-te una millor experiència i servei. Si continues navegant pel web, significa que acceptes la nostra política de cookies.