Fes un donatiu
16 abr. 2020 0 comentaris

La UFEC explica l’SPEY al kick-off de projectes pilots de la Comissió Europea

L’Àrea d’Acció Social de la UFEC va participar, el passat 8 d’abril, en la reunió telemàtica de llançament dels projectes seleccionats el 2019 dins el programa Pilot projects and preparatory actions in the field of sport (PPPAFS) de la Comissió Europea (CE).

El 2019, el projecte projecte SPEY (Sport for prevention of extremism in youth) de la UFEC ha estat un dels 7 seleccionats. Aquesta iniciativa té com a objectiu la prevenció de la radicalització de joves mitjançant l’esport i, entre altres accions, pretén desenvolupar un conjunt d’eines de selecció, identificació i mesurament per detectar indicadors de risc de radicalització. Milena de Murga, creadora i directora d’SPEY, va explicar a la resta de responsables dels altres projectes les característiques de la iniciativa, liderada per la UFEC i amb la col·laboració de 9 partners de 7 països europeus. La trobada també va servir per posar en comú de quina manera es podia veure afectada l’activitat dels projectes a causa de la crisi de la COVID-19.

Els PPPAFS són projectes que combinen l’esforç d’organismes públics i entitats sense ànim de lucre de diferents països europeus per identificar i testar noves i adequades xarxes, així com bones pràctiques, en el sector esportiu. Iniciatives que s’han centrat en camps com la promoció de la igualtat de gener en l’esport, la lluita contra el dopatge, la inclusió social de les persones refugiades o la lluita contra la radicalització, entre altres.

La trobada va servir perquè Yves Le Lostecque, cap de la Unitat d‘Esport de la Comissió Europea, expliqués l’ampli ventall d’oportunitats de finançament en el camp de l’esport que representa la comissió. En el període 2014-2020, la CE ha destinat 265 milions d’euros en uns pressupostos que han anat creixent anualment dels 19 milions del 2014, fins als més de 70 el 2020.

Per últim, personal tècnic de la CE va detallar aspectes financers dels projectes, aportant eines, procediments i resolució de dubtes en aspectes centrats en la justificació de despeses i altres aspectes de caràcter relacionats amb l’atorgament de les subvencions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem cookies per a oferir-te una millor experiència i servei. Si continues navegant pel web, significa que acceptes la nostra política de cookies.