Fes un donatiu
25 juny 2020 0 comentaris

El projecte SPEY llença la seva web

Des d’aquest dilluns, el projecte europeu liderat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya que persegueix la prevenció de la radicalització de joves a través de l’esport, ha posat en marxa el seu web.

El projecte, cofinançat per la Comissió Europea, tindrà una durada de 30 mesos,  i compta amb el suport de 7 països i 9 ‘partners’, entre els quals es troba la Confederació d’Esports de Suècia, la Unió de Federacions de Letònia, l’International Council of Sport and Physical Education d’Alemanya, l’Ajuntament de Gondomar de Portugal, el Ministeri de Cultura i Esport de Grècia, el ‘think tank’ francès Sport and Citizenship, i la Universitat de Córdoba.

SPEY és un projecte que pretén crear un programa esportiu on totes les activitats que el composen seran validades per experts en el fenomen de la radicalització. SPEY és l’únic projecte europeu d’aquestes característiques on s’aplica el mètode científic per validar totes les activitats que el composen, ja siguin esportives o del treball en competències transversals i valors. el projecte serà testat amb diferents grups de joves i diferents esports. Constarà d’un grup de 100 joves com a grup experimental i d’un altre grup de 100 joves com a grup control, per tal de poder validar les activitats. Es crearan eines de selecció, identificació i mesurament que detectin possibles indicadors de risc.

L’objectiu final és la creació d’un programa esportiu testat i validat, que podrà ser utilitzat per qualsevol organització de qualsevol país europeu, per tal d’evitar la radicalització en joves en risc i d’aquesta manera prevenir els extremismes violents.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem cookies per a oferir-te una millor experiència i servei. Si continues navegant pel web, significa que acceptes la nostra política de cookies.